Madurodam


Hallo,

Wij zijn groep Madurodam. Er zitten 8 gezellige leerlingen in onze groep.

Juf Anneloes is er 5 dagen in de week. Op maandag t/m woensdag is juf Danique ook bij ons in de klas en op donderdag en vrijdag is juf Richelle er.

Om elkaar goed te kunnen verstaan en te kunnen begrijpen wat er gezegd wordt, laten de juffen veel zien met pictogrammen. Bijvoorbeeld bij het dagprogramma en bij de liedjes die we zingen. Ook maken we veel gebruik van gebaren tijdens het praten.

In Madurodam leren we dansen, zingen en muziek maken, knutselen en tekenen. Zo tekenen we bijvoorbeeld vormen in scheerschuim op onze tafel.
We doen oefeningen voor zowel de grove als de fijne motoriek, onder andere als voorbereiding op het schrijven.

Daarnaast werken we aan een goede luister- en werkhouding. Leerlingen die al wat meer aan kunnen leren onder andere lezen door middel van bijvoorbeeld pictogrammen. Andere leerlingen leren letters en woorden lezen met behulp van Veilig Leren Lezen.

Met woordenschat leren we elke week nieuwe woorden.

Waar wij ook veel aandacht aan besteden is de zelfredzaamheid. Dit doen we onder andere door leren leren. Hier oefenen we bijvoorbeeld met zo zelfstandig mogelijk aan en uitkleden, aangeven wanneer je hulp nodig hebt en goed nadenken welke dingen je nodig hebt voor een activiteit.

Met sociaal emotionele ontwikkeling leren we dingen als hoe je iemand een hand moet geven, hoe je kunt zeggen dat je iets niet leuk vindt of hoe je iemand kan vragen om samen te spelen.

Groeten van alle leerlingen en juffen van groep Madurodam.